Saturday, August 20, 2005

Winnaars ‘Wow, wat een wedstrijd!’

eind juli mochten Stefan Boonen en ik de winnaars van ‘Wow, wat een wedstrijd!’ verwennen met een workshop/leesuur. De kinderen van juf Liliane van de Broederschool in Groot-Bijgaarden waren erg enthousiast en hebben, zoals je ziet, heel erg mooie tekeningen gemaakt. Ze hebben een plekje in mijn dagboek verdiend! We hebben ervan genoten juf Liliane!


2 oktober: Letterfretterdag

Het staat al even in mijn agenda op de homepage maar ik wilde het hier ook nog even laten weten. Op zondag 2 oktober is het Letterfretterdag in het cultureel centrum van Hasselt. Het begint allemaal om 13u00 en is helemaal gratis. Het zal een leuke namiddag worden vol jeugdliteratuur, leesplezier, workshops en voorstellingen van oa. Kaat Vancken, Stefan Boonen, Jan de Kinder, Els Beerten, Bart Demyttenaere en vele anderen. Ikzelf mag jullie trakteren op een workshop ‘van cirkel tot Laps’. Ik hoop jullie daar te zien.

nieuwe tekeningen online!

Ik heb de afgelopen week enkele nieuwe tekeningen toegevoegd aan mijn portfolio. Spijtig genoeg staan nog niet alle illustraties van 2005 online, maar ik werk eraan. Binnenkort meer!

Kleine Blote Liedjes II

De eerste ‘Kleine Blote Liedjes’ mogen we ondertussen toch wel een succes noemen. De bloedmooie nummers van Gerry De Mol en Eva De Roovere werden grijs gedraaid op Radio 1. Ze hebben samen zowat ieder cultureel centrum van Vlaanderen gezien en daarnaast ook nog het sportpaleis en andere evenementen om ù tegen te zeggen. Je kan de singel ‘Op een Hoopje’ zelfs terugvinden op nummer 1 in de eindejaarslijst van ‘Carte Blanche’ op Radio 1.

Het succes zal niet te wijten zijn aan de tekeningen die ik voor de CD en het logo heb gemaakt (of misschien toch een beetje? ;)). Maar toch, ik ben best wel blij dat ik heb mogen meewerken aan dit project. Het begon dan ook te kriebelen toen Gerry me vroeg of ik tekeningen wilde maken voor de tweede CD. Die kriebels werden al snel kribbels en vandaag wil ik ze jullie al even laten zien. Koop zeker de CD, die verschijnt in september en zal zeker de moeite zijn!
(Bestellen kan, waarschijnlijk, in de shop van www.kleinebloteliedjes.com).




Laps op de planken!

Gek hé? Het ene moment zit je nog achter je tekentafel schetsen te maken voor een figuurtje uit een nieuw boek, een goed jaar later staat dat figuurtje al op toneel.

Ik moet er nog even aan wennen, maar binnenkort staat Laps, de hoofdfiguur uit ‘Wow, wat een wolf!’, op de planken. Stefan herwerkte de tekst uit ons boek tot een muziektheater voor kinderen vanaf 4 jaar. “het wordt een voorstelling over durven en dromen”, zegt men op de website van het productiehuis ZAMZAM. “De verhaallijn zit zowel in woorden, bewegingen en muziek.” Ik ben heel erg benieuwd, want ik heb geen flauw idee wat ik me hierbij allemaal moet voorstellen.

Misschien moet ik gewoon maar eens gaan piepen op de tryout in Herzele. Wil je ook eens mee piepen? Dan kan je tickets bestellen op de website van ‘De Steenoven’.

Saturday, August 13, 2005

'Wow' in de kinder -en jeugdjury

Jippie! Laps is geselecteerd voor de kinder -en jeugdjury van 2005. De lezers van 6 tot 8 jaar mogen 'Wow, wat een wolf!' op hun lijstje zetten. Hopelijk vinden ze het boekje net zo leuk als wij en mogen we volgend jaar meevieren op het KJV-feest.

Wil je zelf meedoen met de jury? Surf dan naar www.kjv.be. Pssst: als je lid bent van KJV krijg je in de meeste boekhandels 10% korting! Klik hier om te zien bij welke boekhandels je terecht kan. Pssst 2: Stefan Boonen doet het goed in de lijst, hij werd in totaal met 3 boeken geselecteerd!

'Wow, wat een wolf!' Beste keuze oma en opa

'Wow, wat een wolf!' werd opgenomen in de lijst van de beste keuze van opa en oma. Deze lijst werd samengesteld door uitgeverij Clavis in samenwerking met Standaard Boekhandel.

Je kan 'Wow, wat een wolf!' dezer dagen dus zeker vinden in de Standaard boekhandels! En natuurlijk ook in mijn kleine
online boekhandel
.