Thursday, March 22, 2007

Lezingen in de bib van Bocholt

Ik heb net twee dagen lezingen in de bibliotheek van Bocholt achter de rug... het was superleuk! Leuk op alle vlakken: een mooie zaal, een mooie bibliotheek, een goede ontvangst, goede organisatie én natuurlijk heel erg leuke en gemotiveerde kinderen. Hieronder een foto van één van de groepen. Mercikes allemaal! Ik heb ervan genoten.

Labels:

Wednesday, March 21, 2007

M'n eerste dagen...

Ik ben er zo stilletjes aan mee begonnen: full-time illustrator zijn... Erg leuk tot nog toe, maar we zijn dan ook nog maar 3 dagen ver en volgende week mag ik nog mijn 3 laatste dagen gaan afwerken bij m'n werkgever. De afgelopen 3 dagen waren fantastisch. Mag ik ze even beschrijven?

Maandag heb ik een halve dag lesgegeven aan de Hogeschool van Genk. De studenten moesten hun eerste werkje van mij binnenbrengen en de meeste resultaten mogen er wel zijn! Namiddag heb ik gewerkt aan een klein reeksje van 2 nieuwjaarskaarten.

Dinsdag moest ik 3 workshops geven in de bibliotheek van Bocholt. Super! De kinderen waren razend enthousiast en ik ben er heel erg goed ontvangen. Donderdag moet ik er nog 3 workshops geven... ik kijk er nu al naar uit. Hieronder de tekening van één van de kinderen. Van wie ze is weet ik niet, wat ik wel weet is dat hij/zij 6 of 7 jaar is. Toch een mooi resultaat, niet?


Na de workshops heb ik de schetsen voor de nieuwjaarskaarten afgewerkt en doorgestuurd

Vanmorgen kreeg ik feedback op de kaarten: één kaart moet ik herbekijken, ze past niet echt bij de andere. Geheel terechte feedback van de uitgeverij, alleen moet ik nu nog zien hoe ik ze terug in een reeks kan plaatsen zonder het concept te verliezen. Ik ga er meteen aan beginnen want om 14u00 is er een auteursmiddag van Clavis in Antwerpen waar ik ook wel naar uitkijk.

Het enige waar ik wel een beetje een probleem mee heb is dat je zo veel kan/moet doen op een dag dat ik niet echt weet waar te beginnen. Ik vrees dat ik moet leren om me te concentreren op 1 ding tegelijk en dat ik mezelf een beetje een shema moet opleggen om ook eens af en toe m'n hoofd leeg te maken. Maar daar kan ik nu volop aan werken.

Tot zover het verhaal van een beginnende illustrator. Ik ga verder werken aan de nieuwjaarskaarten. Ik zal de resultaten en de schetsen posten van zodra ze klaar zijn. Ik heb trouwens nog geen tijd gevonden om de schetsen van de nieuwe Laps uit te kiezen en online te zetten. Ook daarover binnenkort meer.

Labels:

Tuesday, March 13, 2007

Schetsen van de nieuwe Laps

Gisteren bij Clavis geweest om de schetsen voor de nieuwe Laps voor te stellen. Goed nieuws: Ik kan verder werken en binnen de kortste keren kan ik beginnen inkleuren. Nog beter nieuws voor jullie: ik kan jullie laten zien hoe enkele scènes tot stand komen. Ik ga deze week enkele scènes selecteren en online zetten, dan kunnen jullie de komende maanden zien hoe ik van deze schetsen echte illustraties zal maken. Tot snel!

Labels: , ,