Thursday, April 26, 2007

Op kruissnelheid :)

Weinig tijd gehad de afgelopen week om te posten. Ik heb volop zitten werken aan de verbetering en aan de schetsen van het nieuwe Laps boek. En natuurlijk slorpten de lessen die ik moest voorbereiden voor school ook de nodige tijd op.

Deze week is het al net hetzelfde. Maandag lesgeven, dinsdag woensdag en vandaag (donderdag) lezingen geven op de school waar ik van m'n 12de tot m'n 18de gezeten heb. Tussendoor werken aan de reuzemozaïek die ik voor de gemeente Meeuwen-Gruitrode mag ontwerpen en natuurlijk vergeten we Laps ook niet deze week. Morgen nog een verkennende vergadering in Hasselt voor een dichtbundel en een affiche die ik zou mogen illustreren en dan zit de week er weer op :-(

Een week is veel te kort. Zelfs een maand vliegt zo voorbij. Ik ben afgelopen week tot de conclusie gekomen dat ik maar 3 tot 4 dagen effectief heb kunnen tekenen. De rest is opgegaan aan papierwerk om alles in orde te krijgen voor m'n zelfstandige statuut, aan lesvoorbereidingen, lesgeven, lezingen geven, offertes maken, afspraken maken, etc... Volgende maand moet en zal ik meer gaan tekenen. Dan zullen er andere dingen moeten gaan schuiven.

Wel even voor de zekerheid: ik klaag niet hé! Ik ben nog steeds erg tevreden over mijn keuze. Ik hoop alleen dat als de papierwinkel achter de rug is en het lesgeven en de jury's zijn afgerond ik meer ga kunnen tekenen. ik popel om erin te vliegen...

Labels:

Friday, April 20, 2007

Snelle schets tijdens het wachten.

Een kleine schets die ik heb gemaakt terwijl ik gisteren aan het wachten was op een afspraak. De verhoudingen zijn niet echt goed, maar ik heb het gevoel dat er wel iets mee is dat werkt. Ik heb deze week trouwens mijn portfolio geupdate en verhuisd naar m'n Flickr album. Daar zal ik vanaf nu ook alles op posten. M'n site ben ik nog steeds aan het redesignen. Dus veel updates moeten jullie niet verwachten op www.frankdaenen.be.

Ik heb deze week trouwens eindelijk weer aan het nieuwe avontuur van Laps kunnen werken. Ik hoop volgende week te kunnen beginnen inkleuren. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit.

Labels: ,

Tuesday, April 10, 2007

Nieuwjaarskaarten

De nieuwjaarskaarten waar ik vorige week nog enkele kleine aanpassingen aan heb gedaan zijn klaar. Hieronder een overzicht van de schetsen die eraan vooraf zijn gegaan...

Ontwerp 1
schets 1:

Schets 2:
De beer is aangepast en de pinguins zijn afgewerkt.
Afgewerkte illustratie:

Ontwerp 2
Deze was heel wat moeilijker. Het was de bedoeling om hetzelfde te doen, maar dan met uilen. De kaarten zullen namelijk samen verkocht worden en moesten dus als reeks ontworpen worden. Eerst had ik de uilen op het gewei van een eland gezet, maar dat werd te druk en dus pasten de kaarten niet meer samen. Na een aantal omzwervingen heb ik de uilen in een boom gezet. Dit ontwerp was wel ok.

Schets 1:

Schets 2:
Afgewerkte versie van schets 1.


Schets 3:
Aangepaste schets met boom.


Afgewerkte illustratie:


Labels: ,

Friday, April 06, 2007

De eerste week...

... zit er bijna op. De eerste lessen die ik heb geleerd zijn:
1. Zoek een schema, workflow voor je dag.
2. Voel je niet schuldig als je eens 15 minuten gaat zitten niks doen.
3. Probeer niet alles ineens te doen.
4. Aanvaard dat je tijd nodig hebt om iets goed te doen.
5. Probeer je hoofd leeg te maken als je niet werkt.

Ik weet het... het lijken allemaal logische dingen als je ze zo leest. Maar het is verdomd moeilijk om opeens je eigen planning te moeten maken en om niet in overdrive te gaan.

Deze week zijn me wel enkele leuke dingen overkomen: Woensdag had ik een afspraak bij een educatieve uitgeverij en die leken me heel enthousiast. Natuurlijk komt daar niet meteen werk van op je tekentafel, maar het feit dat ze enthousiast leken is wel een hart onder de riem. Donderdagochtend dan kreeg ik een telefoontje van het gemeentebestuur van Meeuwen-Gruitrode met de vraag of ik een reuzemozaiek wilde ontwerpen voor de dorpsfeesten. Natuurlijk wil ik dat! :) Ik vond het trouwens een hele eer. En vandaag heb ik een hele voormiddag mogen keuvelen met Guido Van Genechten, de illustrator van Rikki. Ik heb er erg veel van opgestoken, bedankt Guido!

Daarnaast heb ik nog twee nieuwjaarskaarten opgeleverd (zie één van de volgende posts) , enkele offertes gemaakt, m'n logo eens opgefrist (zie beneden). Ik ben m'n eigen website onder handen aan het nemen. Heb informatie gezocht over educatieve uitgevers, en een berg papierwerk verzet. A ja... en nog aan een website voor i-merge gewerkt en lesvoorbereidingen gedaan voor de lessen die ik aan de KHlim ga geven. Tiens... als ik het zo opsom heb ik blijkbaar toch niet stilgezeten.


Labels:

Laps evolutie: eerste schetsen

Ik had julie beloofd om de evolutie van een aantal schetsen van het nieuwe verhaal van Laps te tonen. Wel, eindelijk heb ik even de tijd gevonden om de schetsen online te zetten. Zie beneden...

Wat er aan deze schetsen nog moet veranderen: de verhoudingen zijn niet altijd in orde, de compositie kan hier en daar ook nog een beetje beter en Laps ziet er naar mijn mening soms een beetje ouder uit dan in het vorige verhaal. De volgende stap is een digitaal aangepaste schets die als basis gebruikt zal worden voor de inkleuring. Deze schetsen zijn eigenlijk al een derde stap in het ontwerpproces. De twee vorige stappen zal ik jullie een van de volgende dagen tonen.


Labels: , ,

Tuesday, April 03, 2007

Dag 1 :)

Dag 1 van m'n fulltime illustrator zijn is voorbij gevlogen. Nu zijn we écht begonnen!

Vrijdag heb ik nog een droom van een afscheidsfeestje gekregen van m'n ex-collega's van i-merge. Mercikes! Ik heb er heel erg van genoten!
Ze mogen weten dat ik ze ga missen... vanaf nu zal ik ganse dagen op m'n eentje in m'n hoekje in de woonkamer slijten (snifsnif). Maar daar heb ik voor gekozen en ik ga er het beste van maken! En ik heb natuurlijk ook nog een filmpje van m'n ex-collega's waar ik geregeld eens naar kan gaan piepen.



Vandaag staan nog een website, het herwerken van enkele illustraties en het updaten van m'n portfolio op het programma. Drukdrukdruk ;-) zoals iedereen zeker?

Labels: