Thursday, May 31, 2007

11.11.11 - Uitgedrukt, schets 1

Ik ben momenteel bezig aan een illustratie voor het project 'uitgedrukt' van 11.11.11. Je kan er alles over lezen op deze website. Hieronder kan je de eerste schets zien. Vandaag ga ik alles afwerken. Als alles goed gaat kan ik morgen de definitieve versie posten.

Labels: ,

Mozaïek Meeuwen-Gruitrode: de medewerkers

Ziehier alle medewerkers van de mozaïek die afgelopen zondag tot een goed einde gebracht werd.

Labels:

Monday, May 28, 2007

Sage van de Biesenburcht

Gisteren (27 mei) was niet alleen de dag van de onthulling van de mozaïek in Meeuwen-Gruitrode. Gisteren was ook de Sage van de Biesenburcht. Ik heb er twee superleuke workshops tekenen mogen geven. Aan iedereen die er was: een dikke merci!

(Lotte heeft trouwens een leuke reactie achtergelaten op deze blog. Bekijk de reactie)

Labels: , ,

Mozaïek: we hebben het gehaald!

We hebben het gehaald! De mozaïek was op tijd klaar. Gisteren om 18.00u mocht ik de volledige mozaïek bewonderen op het dorpsplein van Meeuwen-Gruitrode, het was echt de moeite! Ik kon het me op voorhand heel erg moeilijk voorstellen wat het ontwerp zou geven op ware grootte, ik was dus erg nieuwsgrierig.

Ik heb zelf niet te kans gehad om iedereen te bedanken, dus doe ik het maar via deze weg. Aan iedereen die heeft meegeholpen: een dikke merci! Dankzij jullie ziet het er zo mooi uit! Ook een dikke merci aan Lieve Wouters die de hele zwik op gang heeft getrokken en die er in is blijven geloven tot op het einde. En natuurlijk nog een dikke merci aan de mensen van de Kunstenarij voor de professionele begeleiding en aan alle mensen die ik vergeten ben...

Hieronder enkele sfeerbeelden.




Labels: ,

Friday, May 25, 2007

Ridder Laps en Jonkvrouw Laps ;-)

Voor de Sage van de Biesenburcht moet ik een workshop voorbereiden om de kinderen ridders en jonkvrouwen te leren tekenen. Hieronder Ridder Laps en Jonkvrouw Laps. Deze tekeningen gaan de kinderen zondag leren tekenen. Als het meezit kan ik volgende week misschien enkele tekeningen posten die de kinderen gemaakt hebben.


Labels: , ,

Tuesday, May 22, 2007

Laps, de definitieve schetsen

Enkele posts geleden heb ik 3 scènes voor het nieuwe boek van Laps online gezet. Wel vandaag kan ik jullie de definitieve schetsen van deze scènes laten zien. De vorige versies kunnen jullie bekijken op deze LINK. (dat is gemakkelijker om de vergelijking te maken)

Zoals jullie kunnen zien (of niet :-)) zijn er enkel kleine details aangepast, maar deze details maken wel het verschil vind ik.

Scène 1In deze scène is Laps beter afgewerkt. Ook het konijn in de achtergrond werd beter afgewerkt. Iets dat in alle scènes werd aangepast is de leeftijd van Laps. Hij was doorheen de jaren een beetje ouder geworden in gedachten. In deze schetsronde heb ik 'm terug de leeftijd gegeven die hij had.

Scène 6
Hier heb ik meer variatie toegevoegd aan de karakters. De konijnen zijn allemaal een beetje ouder geworden.

Scène 2
Hier zien jullie heel duidelijk dat Laps weer terug de juiste leeftijd heeft. De andere konijnen zijn verder afgewerkt.

Zo... nu kunnen we eindelijk beginnen inkleuren. Jippie!!!

Wednesday, May 16, 2007

Workshops 'Sage van de Biesenburcht'

Op zondag 27 mei zal ik in Alden Biesen 2 workshops geven over het tekenen van ridders en jonkvrouwen. Meer informatie kan je vinden op deze LINK. Tot dan, misschien?

Labels:

Mozaïek Meeuwen-Gruitrode 5

Hieronder het definitieve ontwerp voor het T-shirt van de mozaïek van Meeuwen-Gruitrode. Het shirt zal verkrijgbaar zijn op het dorpsfeest. Hiermee zit m'n werk voor de mozaïek erop. Alleen volgende week zondag nog volle bak helpen met steentjes leggen.

Labels: ,

Tuesday, May 15, 2007

Over tekenen, muziek, mozaïek en interviews.

:-) Morgen kan ik nog eens een hele dag doorwerken aan het vervolg op 'Wow, wat een wolf!' De komende weken ga ik alleen nog maar lapsjes en ... tekenen. Ik kijk er heel erg naar uit en hoop dat het nu eindelijk eens vooruit gaat gaan.

Ik heb alvast een leuke CD ontdekt die me de komende week zeker zal begeleiden. Namelijk 'Life In Cartoon Motion' van Mika. De single 'Grace Kelly' kende ik natuurlijk al, maar de rest van de CD mag er ook wezen. Vooral als je van 'Queen' en 'The Darkness' houdt. Ga 'm zeker eens beluisteren, 't is de moeite LINK. Hieronder een stukje Mika op Youtube.



Maar ik mag niet klagen. Ik heb een erg leuke opdracht achter de rug waar jullie alles over hebben kunnen lezen op deze blog, nl. het ontwerp voor de reuzemozaïek voor Meeuwen-Gruitrode. Een leuke bijkomstigheid is de persaandacht dat zo'n project krijgt. Niet dat we het één-nieuws gehaald hebben. Maar de lokale pers schrijft er toch over. Zo hebben we vandaag de mensen van het Nieuwsblad ontvangen en vorige week kregen we TV-Limburg over de vloer.

Labels:

Saturday, May 12, 2007

Mozaïek Meeuwen-Gruitrode 5

Hieronder twee ontwerpen voor de T-shirts van de mozaïek. Deze zullen te krijgen of te koop zijn (ik weet het eigenlijk niet) op het dorpsfeest op 27 mei.
Ik weet niet welk ontwerp ze zullen kiezen. Ik ben heel benieuwd naar de uitvoering.


Labels:

Friday, May 11, 2007

Mozaïek Meeuwen-Gruitrode 4

Voila, de week zit er bijna op. De eerste deadline is gehaald :-) Vanavond nog eens vroeg onder de wol. Wat jullie hieronder zien is het volledig ingekleurde werkdocument dat gebruikt zal worden op de dag van de dorpsfeesten. Daarnaast een nog iets beter afgewerkte illustratie die moet dienen voor een flyer.

Werkdocument:Uitgewerkt fragment voor de flyer:

Labels: ,

Wednesday, May 09, 2007

Mozaïek Meeuwen-Gruitrode 3

Pfff... 't was een dagje inkleuren vandaag. Als ik hier dadelijk niet over ga dromen weet ik het niet meer... ;-)

Hieronder enkele details uit de mozaïek in kleur. Let wel... het is een werkversie die moet dienen om de mozaïek te kunnen opbouwen. Jullie zien er ook nog enkele potloodlijnen in. Volgende week zal ik één deel beter afwerken. Dat deel zal dienen voor het T-shirt en een folder.

Morgen meer!

Dansen:

Eten:

Grotere versies van de schetsen kan je terugvinden in mijn Flickralbum.

Labels: , ,

Tuesday, May 08, 2007

Mozaïek Meeuwen-Gruitrode 2

Ik heb Eindelijk even de tijd gevonden om een paar stukjes van de Mozaïek online te plaatsen. Vandaag begin ik in te kleuren. Ik ben benieuwd naar het resultaat...

Deel 1:

Deel 2:Deel 3:

Labels: ,

Monday, May 07, 2007

Mozaïek Meeuwen-Gruitrode 1

In één van m'n vorige posts liet ik al weten dat ik het ontwerp mag maken van de reuzemozaïek waarmee de gemeente Meeuwen-Gruitrode het wereldrecord wil breken op de dorpsfeesten van eind mei. Wel, ik ben er volop mee bezig. De schets is zo goed als klaar en morgen begin ik het ontwerp in te kleuren. Tegen het einde van de week moet het basisontwerp rond zijn, ik zal er nog serieus aan mogen doorwerken... :-)

Ik geniet er wel heel erg van om zo eens te kunnen werken aan een ander soort illustratieopdracht. 't Is een hele uitdaging en je moet rekening houden met een hoop dingen waar je in eerste instantie helemaal niet bij stil staat. En natuurlijk ben ik heel erg benieuwd naar het resultaat. We zoeken trouwens nog vrijwilligers om mee te komen helpen op zondag 27 mei! Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mailtje naar lieve.wouters@meeuwen-gruitrode.be.

Morgen ga ik proberen enkele fragmenten van de mozaïek te posten, zo kunnen jullie de evolutie een beetje volgen. Nog een leuk detail van de opdracht: er zullen een T-shirts gemaakt worden met een fragment van de mozaïek.

Meer informatie vind je op de site van Meeuwen-Gruitrode

Tot morgen!

Labels: ,