Thursday, October 25, 2007

Schetsen

Hieronder enkele schetsen voor een project voor een nieuwe klant. 't Gaat over 12 illustraties, de naam van de klant zal ik jullie later verklappen... (Let vooral op het Jim Flora orkestje in de achtergrond... Daar heb ik van genoten :-))


Labels:

Sunday, October 21, 2007

Extra signeersessie op de boekenbeurs

Ik heb nog een extra halve dag op de boekenbeurs gereserveerd om te signeren. Je kan me dus komen bezoeken op de stand van Clavis op de volgende dagen:

- 31 oktober van 10.00 u tot 18.00 u
- 1 november van 14.00 u tot 22.00 u
- 2 november van 10.00 u tot 14.00 u
- 8 november van 14.00 u tot 22.00 u

tot dan!

Labels: ,

'Over Liefde en Zo' nu te koop!

Afgelopen vrijdagavond werd 'Over Liefde en Zo' voorgesteld in de stedelijke bibliotheek van Hasselt. Als je zelf ook een exemplaar van deze, al zeg ik het zelf, prachtige dichtbundel wil bemachtigen kan je die bestellen via de boekenwinkel op m'n website. Het boek kost maar 5 euro en staat boordevol prachtige liefdesgedichten van kinderen. Let wel: het is in beperkte oplage gedrukt.

Labels: , ,

Thursday, October 18, 2007

The Weepies

Nog een groepje dat ik met jullie wil delen: The Weepies. Geniet ervan!



En eentje met een mooie videoclip:

Labels:

Tuesday, October 16, 2007

Hier had ik willen bij zijn...

Dit spreekt voor zich denk ik...

Labels:

Monday, October 15, 2007

Muizenbeetje in Korea en zo...

Vanmorgen vernam ik van de uitgeverij dat 'Muizenbeetje' is verschenen in Korea. Dat betekent dat ik ondertussen 4 boeken vertaald heb in het Koreaans! Het vijfde = trakteren! :-)

Afgelopen donderdag en vrijdag heb ik met Stefan Boonen in Frankfurt rondgelopen. Donderdagavond gezellig getafeld met de mensen van Clavis en vrijdag de hele dag de Frankfurter Buchmesse bezocht. Ik-heb-m'n-ogen-de-kost-gegeven. Het was fantastisch. Zeker de moeite om er eens een kijkje te gaan nemen als illustrator! Zoveel boeken. Zoveel goede boeken. Zoveel fantastisch goede boeken. We moeten echt wel heel erg hard ons best blijven doen om mooie dingen te maken.

En daar ga ik nu aan beginnen... tijd om te tekenen!

Nog enkele kleine dingetjes:
- 'Over liefde en zo', de dichtbundel van de Stad Hasselt zal vrijdagavond voorgesteld worden.
- van 6 december tot 20 januari zal er een tentoonstelling lopen van me in Café Van de Velde in Leuven. Jullie zijn welkom!
- Laps en Wieb zal in het voorjaar verschijnen.
- Stefan Boonen heeft een nieuw boek: Nachtvuur.

Labels:

Monday, October 08, 2007

De hoes van Plexus

Dit is een CD-hoes die ik vorig jaar heb ontworpen voor de Limburgse rappers van Plexus. 't Is iets helemaal anders geworden dan de tekeningen die ik normaal maak. En misschien daarom was het superleuk om te doen. Ik heb er heel erg van genoten. Als je alles iets grondiger wil bekijken: Flickr.


De stichters van Plexus hebben ook een eigen platenlabel 'Maskerade'. Het logo van Maskerade mocht ik ook maken. Hieronder het resultaat...

Labels:

Laps en Wieb!

Jawel... dit is de titel van de nieuwe Laps: 'Laps en Wieb'
Na vele omzwervingen hebben we voor deze titel gekozen (wie weet wordt het uiteindelijk toch nog een andere ;-)). Hieronder de schets van de cover. De kleurversie is ondertussen ook al klaar, maar die moet nog goedgekeurd worden door Clavis. Dus zeer binnenkort op deze blog!

Zoals jullie kunnen zien hebben we een logo van Laps gemaakt, dit doen we om de reeks herkenbaar te maken. Dit logo zal ook verschijnen op de tweede druk (!) van 'Wow, wat een wolf!'

Labels: , ,

Sunday, October 07, 2007

Proficiat Peter Vijgen en Guy Daniëls!

Peter Vijgen, een ex-collega van me is deze week papa geworden van zijn tweede zoontje. Lowie heet de bengel en dit is het geboortekaartje dat ik voor hem heb gemaakt.
Je kan hem proficiat wensen op z'n Facebook-pagina!

Voorkant van het kaartje:


Achterkant van het kaartje:


Ook Guy Daniëls, schrijver van 'Post voor Tim' en 'Brutale Bertus', is papa geworden. Voor de eerste keer zelfs! Van Dochter Ella. Voor hem maakte ik dit kaartje...

Voorkant van het kaartje:


Achterkant van het kaartje:


Dikke proficiat Guy en Peter!
Je kan de tekeningen van dichtbij bekijken in mijn portfolio op Flickr.

Labels: