Friday, April 30, 2010

Muurschildering school 2

Dit is het resultaat van een half dagje photoshoppen. Ik heb de schets snel even ingekleurd om een idee te krijgen van de hoeveelheid verf die we nodig hebben én zo hebben we meteen ook een handleiding voor de kinderen. Bekijk de tekening in detail op Flickr.

Labels: ,

Monday, April 26, 2010

Muurschildering school

Dit is een schets voor een muurschildering in een school. Ik ga vandaag nog een versie inkleuren om toch alvast een idee te krijgen van de kleuren. Maar ik ben héél erg benieuwd wat de kinderen ervan gaan maken. Bekijk de tekening in detail op Flickr.

Labels: ,

Saturday, April 24, 2010

Alice in Wonderland

Alice in Wonderland op iPad. Erg knap!

Labels:

Wereld in Getallen

'Wereld in Getallen' is een leermethode van uitgeverij Malmberg. Afgelopen weken werkte ik volop aan de inkleuring van tekeningen voor deze methode. Hieronder kan je enkele van die tekeningen bekijken. Wil je meer zien? Bezoek dan mijn portfolio op Flickr.

Labels: ,

Monday, April 19, 2010

De jeugdboekenmaand, verslag

Eindelijk een beetje tijd gevonden om een stukje te schrijven over mijn jeugdboekenweek. 't Zal een piepklein stukje worden, want ik laat de sfeerbeelden voor zich spreken.

Affiche, ontworpen door Klaas Verplancke.

De jeugdboekenweek is, zeker als je in een uithoek van het land woont, altijd een beetje vroeg opstaan... De maan aan de horizon zien verdwijnen om vijf uur 's ochtends was eerder regel dan uitzondering.

Slaap uit de ogen wrijven. Hups, de auto in. Hups, op weg naar de mooiste hoekjes in ons Vlaanderenland. Hups, een file... nog één. Hups, nog één. Vandaar deze foto:


Andere dagen had ik meer geluk. Op 22 maart bijvoorbeeld... Kijk maar eens naar deze foto, getrokken op het moment dat al mijn andere collega's waarschijnlijk in de file stonde. De week van 22 maart mocht ik beginnen met een wandeling op het strand van Koksijde. Vlak bij de bibliotheek waar ik die dag een lezing mocht geven. Op zo'n momenten prijs ik me gelukkig dat ik kan doen wat ik het liefste doe.

Andere memorabele momenten waren: de blatende schapen in de tuin van de bieb van Kinrooi, het slotfeest van de jeugdboekenweek in de bibliotheek van Knokke én natuurlijk al die blije gezichtjes die ik mocht verrassen met verhalen en tekeningen. Ik heb ervan genoten. Bekijk alle foto's op Flickr.

Lezingen in de bibliotheek van Bocholt.

Slotfeest van de jeugdboekenweek in Knokke

Nestkastjes bouwen in Gruitrode. Foto: © Petra Foulon


Tuesday, April 06, 2010

De jeugdboekenmaand, vervolg...

... Nee hoor... Ik heb nog geen tijd gehad om het verslag over de jeugdboeken"week" neer te schrijven. Ik hoop dat ik er snel werk van kan maken want ik heb aan alle kinderen beloofd dat er foto's op mijn weblog te zien zouden zijn.

Voorlopig zal ik even zwaar moeten doorwerken aan een opdracht voor Malmberg: een nieuwe reeks tekeningen voor de leermethode 'Wereld in getallen'. Na een maandje alle uithoeken van Vlaanderen bezocht te hebben is het wel een verademing om weer lekker achter mijn tekentafel te kruipen. Gezellig tekenen, en wat muziek luisteren. Hieronder enkele liedjes die de sfeer van vandaag perfect weergeven... Tot snel!




Jónsi & Alex - Daníell in the sea from Jónsi & Alex on Vimeo.


sigur ros from intimepop.com on Vimeo.


Sigur Ros - Hoppippolla from Fabiano Scuzziato on Vimeo.

Labels: ,